Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone podsmażane szparagi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
oliwa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone podsmażane szparagi

Sposób wykonania:
Szparagi myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
Odcinamy i wyrzucamy twarde końce.
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy partiami szparagi i obsmażamy je (od czasu do czasu przewracając na drugą stronę szczypcami). Solimy i pieprzymy. Jak zmiękną i troszkę się zrumienią (trwa to ok. 5 minut) wykładamy je na talerz i podajemy.
Są pyszne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 03.08.2012 18:51
super
Rafał10 12.06.2012 12:59
pycha
anja3107 11.06.2012 17:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak