Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki waniliowe z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl.
margaryna 1/2 kost.
cukier 1/2 szkl.
cukier waniliowy
jajko
Nadzienie:
polewa lub czekolada 10 dkg.
budyń waniliowy 2 szt.
mleko 1 l.
truskawki świeże
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki waniliowe z truskawkami

składniki ciasta zagnieść na gładką masę wstawić do lodówki na 30min. podzielić ciasto na 10porcji i każdą rozwałkować wyłożyć do natłuszczonych foremek o średnicy 10cm.upiec w temp.200st.ok.15min.polewę lub czekoladę pokruszyć rozpuścić w rondelku w kąpieli wodnej polać nią upieczone babeczki budyń ugotować w/g opisu na opakow. wystudzić i nakładać do babeczek truskawki umyć odszypułkować i na środku każdej babeczki układać po jednej i listku mięty jeśli mamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.09.2013 07:45
fajny deser
Grazyna0211 08.09.2013 16:36
pyszne słodkości i jak ładnie się prezentują
Ada-Gaba 23.08.2013 07:23
pyszne babeczki
mirosława4 08.07.2013 14:16
użyłam tutaj mniejszych foremek jak są podane w przepisie ponieważ o takiej wielkości nie posiadam,wyszło trochę więcej sztuk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak