Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rożne wedliny 50 dag
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
mąka 3 łyżki
olej 8 łyżek
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie
kapusta biała 1 k

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę wypłukać , odcisnąć , pokroić parę razy.Zalać kapustę wodą i podgotować w odkrytym garnku . Różne rodzaje wędlin pokroić w kostkę.Obsmażyć wędlinę na 2 łyżkach oleju. Kapustę odcedzić , ponownie zalać - gorącą wodą tak aby tylko pokryła kapustę. Gotujemy jeszcze 20 minut. Dodać obraną cebulę . Następnie dodać obsmażoną wędlinę . przyprawę do bigosu oraz koncentrat pomidorowy.Wymieszać kapustę . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z 6 łyżek oleju orz 3 łyżek mąki zrobić zasmażkę , rozprowadzić w bigosie . Jeszcze gotować ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 15.11.2013 11:27
bardzo lubię :-)
malaczarna23 19.08.2012 10:56
pycha
caffee_tea 06.08.2012 22:24
uwielbiam bigosik !!!
gottrina 11.06.2012 17:15
uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak