Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać , odcisnąć , pokroić parę razy.Zalać kapustę wodą i podgotować w odkrytym garnku . Różne rodzaje wędlin pokroić w kostkę.Obsmażyć wędlinę na 2 łyżkach oleju. Kapustę odcedzić , ponownie zalać - gorącą wodą tak aby tylko pokryła kapustę. Gotujemy jeszcze 20 minut. Dodać obraną cebulę . Następnie dodać obsmażoną wędlinę . przyprawę do bigosu oraz koncentrat pomidorowy.Wymieszać kapustę . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z 6 łyżek oleju orz 3 łyżek mąki zrobić zasmażkę , rozprowadzić w bigosie . Jeszcze gotować ok 10 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !