Sposób przygotowania

szpinak umyć obgotować w osolonej wodzie minutę osączyć na papierowym ręczniku i przykryć drugim wilgotnym ręcznikiem papierowym,rybę umyć i pokroić razem z tofu w kostkę kraby zmiksować 20dkg. cytrynę umyć i zetrzeć skórkę wycisnąć sok,czosnek i imbir posiekać zmiksować z otartą skórką z cytryny i sosem sojowym oraz kremówką dodać do masy krabowej,chili oczyścić z nasion posiekać dodać do masy krabowej dodać także jajko,doprawić do smaku solą i pieprzem białym łyżkę wazową wyłożyć szpinakiem nałożyć czubatą łyżkę masy krabowej i 2 kawałki kraba nakryć liśćmi szpinaku wyjąc z łyżki i docisnąć rękoma włożyć do koszyka i ugotować na parze ok.15min.czynność powtarzać aż do skończenia masy krabowej,marchew obrać umyć i pokroić podobnie dymkę podsmażyć na gorącym oleju marchew,dymkę i kiełki sojowe doprawić do smaku solą i pieprzem podawać z kulkami w szpinaku i udekorować kolendrą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale super przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !