Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule ryżowo-mięsne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 50 dag
mięso mielone 20 dag
sałata 7 liści
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
pomidor 2
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
warzywa suszone 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kule ryżowo-mięsne

Ryż parujemy. Mięso mielone podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Mieszamy ryż z mięsem mielonym, dodajemy suszone warzywa, kucharek do smaku a także sól i pieprz. Pomidory i sałatę dokładnie myjemy i osuszamy. Z utworzonego farszu tworzymy kule. Szczypiorek umyty i osuszony drobno siekamy i posypujemy po wierzchu. Kule kładziemy na liść sałaty a obok wykładamy pokrojone pomidorki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 12.06.2012 22:15
też sobie pomyślałam, że fajne te kule :)
Andysz 12.06.2012 22:14
fajne;)
Rafał10 12.06.2012 13:02
ale super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak