Sposób przygotowania

grzyby namoczyć i pokroić w paseczki,cebulę i marchew obrać umyć i podobnie pokroić jak grzyby,makaron sojowy sparzyć jak napęcznieje to także pokroić w paski,kapustę umyć pokroić w paski,wszystkie pokrojone składniki połączyć ze sobą dodać mięso mielone sos sojowy kiełki i ponownie wymieszać,odstawić,placki z papieru ryżowego włożyć na chwilę do letniej wody wyjąc na deskę by zmiękły,nakładać po 2 łyżki nadzienia i zawijać jak krokiety w płaskim garnku rozgrzać olej tyla aby po włożeniu sajgonki pływały i usmażyć je na złoty kolor z każdej strony,osączyć na papierowym ręczniku i podawać z surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !