Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z mozzarellą i parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 gram
pomidory krojone z puszki 400 gram
parmezan starty 3 łyżki
mozzarella w kulce 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
cukier drobny do smaku
cebula biała 1 sztuka
czosne\\ 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z mozzarellą i parmezanem

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek,mieszając podsmażamy ok 3 minut. Następnie wlewamy pomidory wraz z sosem. Dodajemy cukier oraz sól do smaku i gotujemy co jakiś czas mieszając aż nadmiar płynu odparuje. Dodajemy parmezan i dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i wraz z mozzarellą dodajemy do sosu. Mieszając pozostawiamy na ogniu przez minutę,podajemy ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 11.06.2012 16:26
wspaniałe
Hanna5 11.06.2012 15:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak