Sposób przygotowania

Mąkę przesiać,połączyć z cukrami,masło roztopić i ostudzić. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże. Wszystko razem połączyć i zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę.

Ciasto rozwałkowujemy na posypaną mąką stolnicy,wycinamy kółka szklaneczką a na części z nich po środku wycinamy dowolny kształt.

Na pełne kółka nakładamy dżem i przykrywamy kółkiem z okienkiem.

Tak przygotowane ciasteczka pieczemy w temp 180 stopni aż uzyskamy złoty kolor 9ok 20 minut).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale urocze
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    Fajne, ja robiłem z ciasta kruchego podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !