Sposób przygotowania

Fasolkę obrać z końcówek i dokładnie umyć. Poukładać bardzo ciasno w słoikach tak, żeby żadna fasolka nie wystawała ponad szyjkę słoika.

Przygotować zalewę, liczyć około 700ml zalewy na każdy słoik. Zalewę przygotowujemy tak: na 1 litr wody wsypujemy 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę soli, podgrzewamy.

Gorącą zalewą zalewamy fasolkę i zakręcamy lekko słoiki. Słoiki gotujemy dwie godziny w wielkim garnku. Po tym czasie słoiki wyjąć, dokręcić i postawić do góry dnem, pozostawić aż ostygną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !