Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 6 kilo
sól
cukier
woda
słoiki litrowe :)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimę

Fasolkę obrać z końcówek i dokładnie umyć. Poukładać bardzo ciasno w słoikach tak, żeby żadna fasolka nie wystawała ponad szyjkę słoika.

Przygotować zalewę, liczyć około 700ml zalewy na każdy słoik. Zalewę przygotowujemy tak: na 1 litr wody wsypujemy 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę soli, podgrzewamy.

Gorącą zalewą zalewamy fasolkę i zakręcamy lekko słoiki. Słoiki gotujemy dwie godziny w wielkim garnku. Po tym czasie słoiki wyjąć, dokręcić i postawić do góry dnem, pozostawić aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 11.06.2012 16:28
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak