Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z pieczarkami od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
bułka czerstwa 1/2 szt.
cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt.
przyprawy
mąka
pieczarki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z pieczarkami od Hamrocyka

Łopatkę mielimy w maszynce . Jedną cebulę obieramy kroimy na drobniutką kostkę i podsmażamy , wrzucam do mięsa ,czosnek przeciskamy przez praskę , również dokładamy do mięsa.Namoczoną bułkę odsączamy i również dodajemy do mięsa , podobnie jak jajka.
ciasto dokładnie wyrabiamy ,formujemy kotleciki i obtaczamy wyłącznie w mące
pieczarki obieramy ze skórek , kroimy na kawałki , cebulę w kostkę i dusimy , aż będą miękkie .
Do smażenia używam oleju z dodatkiem jednej łyżki smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.09.2012 11:56
pyszne
Justyna/Dzastus 16.07.2012 10:23
super.
krokodyl 13.06.2012 17:17
moja Mama takie lubi, zrobię jej niespodziankę :)
Rafał10 12.06.2012 14:06
uwielbiam takie kotleciki! W Twoim wydaniu muszą być bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak