Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 400ml gorącej wody i odstawić, by całkowicie wystygła i lekko stężała.

Biszkopty pokruszyć lub zmiksować blenderem. Masło rozpuścić w garnuszku i wlać do biszkoptów, bardzo dobrze wymieszać.

Tortownicę wyłozyć dokładnie folią spożywczą, wyłożyć masę z bidzkoptów i masła i dobrze ugnieść, wstawić do lodówki.

W misce zmiksować maliny z cukrem i dodać do nich ser, dokładnie wymieszać.

W pół szklanki gorącej wody dokładnie rozpuścić żelatynę, lekko przestudzić i stopniowo wlewać do masy serowej, cały czas mieszając, by nie zrobiły się grudki.

Masę serową wstawić do lodówki, a kiedy zacznie tężeć, wyjąć ją, zamieszać, a ze śmietany ubić sztywną piankę i dodac ją do serowej masy. Dokładnie całość wymieszać i wlać do przygotowanej wcześniej tortownicy.

Na wierzchu ułożyć malinki obok siebie i wstawić do lodówki. Kiedy masa lekko podtężeje, delikatnie, łyżką małymi porcjami nalewamy galaretkę malinową.

Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    ale pysznie wygląda , z malinami są ciasta wyborne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Ach, co za deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    piękny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !