Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
bułka czerstwa 1/2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
przyprawy
mąka
jajko 2 szt.
olej do smażenia
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Łopatkę mielimy w maszynce . Cebulę obieramy kroimy na drobniutką kostkę i podsmażamy , wrzucam do mięsa ,czosnek przeciskamy przez praskę , również dokładamy do mięsa.Namoczoną bułkę odsączamy i również dodajemy do mięsa , podobnie jak jajka.
Krok 1 - Mielone kotleciki od Hamrocyka foto
2
ciasto dokładnie wyrabiamy , dodajemy zieloną cebulkę i jeszcze raz wyrabiamy ,formujemy kotleciki i obtaczamy wyłącznie w mące
Krok 2 - Mielone kotleciki od Hamrocyka foto
3
Do smażenia używam oleju z dodatkiem jednej łyżki smalcu.
Krok 3 - Mielone kotleciki od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 23.06.2012 00:42
smaku mi narobiłaś..........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak