Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowo-koperkowe "pesto"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzeszki ziemne solone 50 gram
koperek świeży 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
żółty ser 10 dkg
sól do smaku
oliwa 1/3 szklanki
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowo-koperkowe "pesto"

Orzeszki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich obrane ząbki czosnku, pokrojony w kostkę ser, posiekaną natkę i koperek, wlać oliwę i sok z cytryny. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Gdyby "pesto" było za gęste, dolać trochę oliwy. Doprawić do smaku odrobiną soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.11.2013 10:09
świetny pomysł, takiego nie robiłam
Sroczka 05.05.2013 19:52
Nigdy nie robiłam pesto. Wygląda wspaniale.
agataw1990 31.08.2012 11:40
ciekawe:)
BernadettaP 14.06.2012 09:43
Moc witamin w Twoim pesto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak