Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśna śmietana 200 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier puder 3 łyżki
galaretki owocowe 4 sztuki
owoce z puszki
twaróg 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 300ml wody.

Przygotowane wcześniej galaretki pokroić na kosteczki.

Ubić trzepaczką 1 serek, 2 śmietany i cukier puder, Rozpuścić żelatynę w mleku, zagotować, ostudzić, stopniowo dodawać do ubitej masy, cały czas mieszając. Wrzucić galaretki, wymieszać. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu położyć na wierzchu pokrojone w kawałki owoce i zalać podtężałą galaretką.

Schłodzić w lodówce przez noc, podawać od razu po wyjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 05.09.2012 11:36
rewelacja:)
domaskowa 12.06.2012 15:20
A ja za to uwielbiam galaretki, mogę je łyżką wyjadać :) ale wiadomo - każdy ma swoje upodobania :)
smerfetka79 11.06.2012 21:23
też go robię, bo pięknie wygląda- chociaż sama średnio lubię- bo nie przepadam za galaretką:(
MagdaeM 11.06.2012 19:17
uwielbiam śmietanowca;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak