Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowa zupa z chilli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 500 mililitrów
dynia 1 kilogram
chilli 1 strączek
słodka śmietanka 50 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa zupa z chilli

Bulion podgrzać i dodać do niego dynię, gotować do miękkości. Kiedy dynia będzie całkiem miękka chilli myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy ziarenka. Papryczkę kroimy w kawałeczki i dodajemy do ugotowanej dyni. Całość miksujemy blenderem na gładki krem. Wlewamy śmietankę i mieszamy.

Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak