Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkie bezy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6
cukier drobny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: słodkie bezy

Białka jaj schładzamy,następnie ubijamy na sztywną pianę i nadal ubijając stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni,blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nabieramy porcje białka,układamy na blasze. Możemy udekorować cukiereczkami lub np sezamem. Pieczemy/suszymy bezy ok 30 minut.
Idealnie pasują do deserów lodowych lub sałatek owocowych. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak