Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa "salsa"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet balsamiczny 2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
truskawki świeże ok.20 dkg
oliwa 3 łyżki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa "salsa"

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Krok 1 - Truskawkowa "salsa" foto
2
Oliwę (lub olej) wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 2 - Truskawkowa "salsa" foto
3
Do sosu dodać cebulę, wymieszać i odstawić na 5 minut.
Krok 3 - Truskawkowa "salsa" foto
4
W tym czasie umyć i odszypułkować truskawki, pokroić je w kostkę.
Krok 4 - Truskawkowa "salsa" foto
5
Truskawki dodać do sosu z cebulą, delikatnie wymieszać. Podawać np. jako dodatek do mięs.
Krok 5 - Truskawkowa "salsa" foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 03.10.2013 18:40
fajny pomysł! :)
Beatris 12.06.2012 15:22
Zapomniałam dodać, że salsę należy leciutko posolić do smaku. Przepraszam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak