Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski, dodać bułkę tartą, wbić sparzone jajko i dokładnie wyrobić masę. Dodać do smaku sól i pieprz.

W garnku zagotować bulion. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i wkładać je do gotującego się wywaru. Gotować około 10-15 minut.

Bulion z pulpecikami podgrzać.

Śmietankę wymieszać z mąką, wlać chochelkę ciepłego wywaru i wymieszać. Całość wlać do garnka z pulpetami i podgrzewać, aż sos zgęstnieje.

Na koniec umyty, osuszony koperek posiekać drobno i dodać do sosu, zamieszac i podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !