Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado, makreli z rukolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 2 garście
awokado 1 sztuka
makrela wędzona 50 gram
pestki dyni 1 łyżka
płatki migdałowe
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
czosnek 1 ząbek
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado, makreli z rukolą

Rukolę umyć i oszuszyć, rozłożyć na talerzyki. Awokado umyć, obrać, pokroić w paski wokół pestki (w kółka), rozłożyć je na połowie rukoli. Na drugą połowę sałaty rozłożyć podzieloną na części makrelę.

Całość polać przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem włoskim z przeciśniętym ząbkiem czosnku, posypać pestkami dyni i płatkami migdałowymi.

Można dowolnie przyozdobić, podawać z paluszkami grissini lub spaghettini.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 11.06.2012 12:24
świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak