Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

laska wanilii 1/2
galaretka truskawkowa 2
truskawki 20
biszkopty okrągłe 1/2 paczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
ser biały 1 (twarogowy, zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno z truskawkami

Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Do sera dodajemy ziarenka z laski wanilii. Żelatynę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody (zgodnie z przepisem na opakowaniu) i dolewamy 100 ml zimnej wody, miksujemy. Taki roztwór wlewamy do sera i miksujemy. Przelewamy masę serową na biszkopty i wkładamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Rady: Aby galaretka szybciej stężała, rozpuszczamy ją w minimalnej ilości gorącej wody i resztę dodajemy zimnej wody. Możemy chłodzić w zamrażarce. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, albo smarujemy lekko tłuszczem, by galaretka ładnie nam odeszła od blaszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 22.06.2012 18:40
smaczny
MAR3STA 15.06.2012 23:03
uwielbiam taki sernik
cukiereczek 13.06.2012 09:22
apetyczne
jolita 12.06.2012 00:31
mniam
jolita 12.06.2012 00:31
mniam
aginaa 11.06.2012 12:18
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak