Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 600 gram
bulion 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
serek topiony 100 gram
masło 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek

Pieczarki pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzane masło, smażyć, aż pieczarki puszczą sok, posolić do smaku i dusić. Po chwili podlać bulionem i gotować wszystko razem, aż pieczarki będą miękkie.

Wsypać pieprz do smaku, ewentualnie dosolić, dodać serek topiony i wszystko razem zmiksowac blenderem na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak