Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

W garnuszku zagotowujemy wodę z solą, kiedy zagotuje się mocno, należy zmniejszyć ogień na średni.

Kluseczki nakładać łyżeczką deserową, przed pierwszą kluseczką zamaczając łyżeczkę w garnuszku z wodą. Kłaść na wodę i lekko poruszać łyżeczką, aż kluseczka się odklei.

Gotować około 10 minut, a następnie wyciągać łyżką cedzakową.

UWAGA: Kluseczki w czasie gotowania znacznie "puchną", więc jeżeli chcemy mieć zgrabne, małe kluceczki najlepiej nabierać małe porcje masy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    świetny pomysł!!
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !