Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki serowe do kremowych zup

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser sernikowy z wiaderka 250 gram
żółtko jajek 5 sztuk
mąka 5 czubatych łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki serowe do kremowych zup

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

W garnuszku zagotowujemy wodę z solą, kiedy zagotuje się mocno, należy zmniejszyć ogień na średni.

Kluseczki nakładać łyżeczką deserową, przed pierwszą kluseczką zamaczając łyżeczkę w garnuszku z wodą. Kłaść na wodę i lekko poruszać łyżeczką, aż kluseczka się odklei.

Gotować około 10 minut, a następnie wyciągać łyżką cedzakową.

UWAGA: Kluseczki w czasie gotowania znacznie "puchną", więc jeżeli chcemy mieć zgrabne, małe kluceczki najlepiej nabierać małe porcje masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.08.2012 11:46
super
leonkot 11.06.2012 15:06
świetny pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak