Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy biszkopt z dwóch jaj

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ok. 5-10 minut mikserem).
Krok 1 - Kakaowy biszkopt z dwóch jaj foto
2
Dodać kakao, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kakaowy biszkopt z dwóch jaj foto
3
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać porcjami do jajek i bardzo delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 3 - Kakaowy biszkopt z dwóch jaj foto
4
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką średniej tortownicy, wyrównać powierzchnię.
Krok 4 - Kakaowy biszkopt z dwóch jaj foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Gotowy biszkopt wyjąć z tortownicy na czystą ściereczkę, ostudzić, przekroić na pół (na 2 płaty) i przełożyć np. bitą śmietaną.
Krok 5 - Kakaowy biszkopt z dwóch jaj foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 14.04.2013 23:35
Pięknie wyrósł ten biszkopcik.
smakoszek 26.03.2013 22:13
jak na dwa jajka to świetnie wyrośnięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak