Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, obrać z łupinek i odciąć ogonki i wyrzucić. Kapelusze pokroić w dość grube plastry (3-4 z jednego kapelusza).

Do garnka z gotującą się, osoloną wodą wrzucić makaron.

Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pieczarki i smażyć, aż puszczą sok, wtedy też doprawić pieprzem i solą i podlać bulionem. Kiedy sos się nieco zredukuje, a pieczarki będą jeszcze jędrne wymieszać śmietankę z mąką i wlać całośc na patelnię. Podgrzewać, aż sos zgęstnieje, zestawić z ognia.

Makaron odcedzić dokładnie i wrzucić z powrotem do garnka, w którym się gotował, dodać sos z patelni i dobrze wymieszać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !