Sposób przygotowania

Gałki lodów uformowane położyć na folię aluminiową wyłożoną na desce i wstawić do zamrażarki na godzinę.

W tym czasie wymieszać pokruszone płatki z wiórkami/orzechami.

Każdą kulkę obtoczyć w mieszance i wstawić na pół godziny do zamrażarki.

Jajka ubić z cukrem pudrem i każdą kulkę po kolei najpierw moczyć w pianie z jajek, a potem dokładnie obtaczać w mieszance, czynność można powtórzyć.

Wstawić kulki na godzinę do zamrażarki.

Bardzo mocno nagrzać olej w malutkim rondelku, smażyć każdą kulkę pojedynczo na złoty kolor, około 1 minuty.

Podawać z advokatem lub sosem ze zmiksowanych owoców, lub z tym i z tym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !