Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon, rukola i szynka parmeńska

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka parmeńska 1 opakowani
żółty melon 1/4 sztuki
rukola 3 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Melon, rukola i szynka parmeńska

Plastry szynki przekroić na pół wzdłuż ich długości i poukładać obok siebie. Melona pokroić tak, by było tyle kawałków, ile plastrów szynki. Rukolę umyć, osuszyć. Na każdy plasterek szynki kłaść kawałek melona, następnie wiązkę rukoli i zawijać w roladki.

Układac obok siebie na talerzyku, mozna dowolnie udekorować - u mnie wykałaczki z rukolą, paseczkami szynki i skórką od melona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak