Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warywny 3,5 litra
grzyby suszone 4 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
słodka śmietanka 200 mililitrów
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna zupa grzybowa

Grzyby zalać wrzątkiem w misce i zostwić na noc.

W dużym garnku zagotować wywar i dodać grzyby oraz przyprawy według uznania, gotować na niedużym ogniu około 3 godzin, by grzyby się dobrze ugotowały.

Po tym czasie zmniejszyc ogień. Zupę zaprawić przed samym podaniem.

Wymieszać śmietankę z mąką i wlać do zupy, energicznie mieszając ją łyżką.

Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak