Sposób przygotowania

Paprykę spażyc gorącą wodą przez ok. 5 minut. Mięso opłukać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Przyprawić solą, pieprzem, curry i chili i smażyć na oleju przez ok. 15 minut. Paprykę wyczyścić pokroić w cienkie paseczki. Por pokroić w talarki. paprykę i por wrzucić do mięsa, smażyć razem 10 min. Dolać do garnka wody, nie za dużo aby nie był gulasz za rzadki. Dusić wszystko razem dopóki mięso nie będzie miękkie. Do gulaszu dodać koncentrat, posiekany czosnek oraz pietruszkę. doprawić do smaku. W razie potrzeby gulasz można zagęścić mąką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !