Sposób przygotowania

Udka ugotować w rosole z dodatkiem marchewki i pietruszki, soli i pieprzu. ugotowane udka pozbawić skóry i kości i pokroić mięso w paseczki. Marchew i pietruszkę pokroić w talarki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła na patelni. dodać dwie łyżki bulionu. Do garnka wlać 500ml bulionu a następnie dodać cebulę. Na patelni rozpuścić łyżkę masła i wsypać łyżkę mąki, zarumienić dodając kilka łyżek chłodnego bulionu. Zasmażkę dodać do gotującej się cebuli a następnie mięso marchew i pietruszkę oraz natkę. Gotować razem chwilę. W miseczce rozmieszać śmietanę z 1/2 łyżki mąki i dodać do garnka. Gotować 5-10 minut na małym ogniu często mieszając. w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !