Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana gęsia szyjka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsia szyjka 1 szt
pieczarki 100 gram
cebula 1 szt
żółtko jajek 2 szt
mielone mięso 125 gram
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mała bułeczka 1 szt
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana gęsia szyjka

Z szyjki zdjąć skórę,zszyć na jednym końcu.Bułeczkę namoczyć.Pieczarki i cebulę oraz wątróbke posiekać dodac mięso, odciśniętą bułkę,żółtka.Przyprawić posiekaną natką pietruszki,solą,pieprzem,majerankiem i koniakiem.Dobrze wymieszać.Nadziać masą skórkę z szyjki zaszyć.Gotować lub piec około 30 min.Po ostudzeniu kroić w plastry i podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 10.03.2014 09:11
ciekawy pomysł
IKrakowianka 15.01.2014 16:18
świetny pomysł
Ada-Gaba 24.05.2013 08:17
ciekawy przepis
ONY_za_kare 13.05.2013 21:46
pychotka!!!
Iwusia 16.10.2012 23:21
smacznie
Wafelek2601 22.08.2012 09:24
extra
Bożena13 20.07.2012 07:29
bardzo fajny przepis;))
mirosława4 12.07.2012 21:20
ciekawe
RenataZ-et 13.06.2012 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak