Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca duszone z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 150 gram
serca 500 gram
sól do smaku
margaryna do smażenia
mąka 2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
cebula 2 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
śmietana 250 gram
rosół 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Serca duszone z pieczarkami

Serca umyć i pokroić w kostkę,obsmażyć na gorącym tłuszczu.Dodać pokrojone grzyby,paprykę cebulę i sól.Dusić pod przykryciem dodając na przemian śmietanę i gorący rosół.Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do serc.Przyprawić sokiem cytrynowym do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:07
Ciekawy pomysł na smaczne danie.
IwonaKa 11.11.2013 15:22
pycha danie,lubię serca
Wafelek2601 03.10.2013 09:54
Przepyszne danie
Iwusia 12.11.2012 23:52
fajny pomysł
artur7 04.08.2012 13:44
pychots serduszka
RenataZ-et 25.07.2012 20:16
fajny pomysł
mirosława4 11.07.2012 19:41
extra !
Dorota59 16.06.2012 21:31
świetne danie
reniatka 12.06.2012 09:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak