Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z poziomkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
DODATKOWO:
poziomki 50 dag
galaretka truskawkowa 2 opakowania
bita śmietana 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z poziomkami

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka i ubić na małych obrotach. Później dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć łyżką. Przelać na brytfannę wysmarowaną masłem i piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Następnie przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Bitą śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć na ciasto. Powbijać delikatnie poziomki. Wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.10.2012 21:00
biszkopt u mnie szybko się rozchodzi
wedith1 29.08.2012 18:12
Rewelacja!
iknkirke 05.08.2012 16:25
smaczne
plocia 21.07.2012 23:42
uwielbiam takie ciasta, przypominają mi lato
motylwe 11.06.2012 13:20
super
tessinka 11.06.2012 10:34
mniammm :)
Justyna87 11.06.2012 10:03
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak