Sposób przygotowania

Ziemniaki i seler gotować na wywarze drobiowym około 20 minut. Dołożyć umyte całe liście kapusty i szpinaku. Doprawić. Dodać posiekany czosnek. Po około 10 minutach( jeśli ziemniaki już są miękkie) zmiksować wszystkie składniki blenderem.
Surowej jajka rozrobić z mąką na gładką masę. Dodać na koniec żółty ser i delikatnie wymieszać. Ciasto ma być odrobinę bardziej gęste niż na zwykłe lane ciasto( jeśli wyjdzie za gęste można dodać łyżeczkę zimnej wody).
Lać ciasto powoli prosto na gorącą zupę. Pogotować 2 minuty.
Na koniec zaprawić zupę śmietaną( śmietanę posolić i rozrobić z paroma łyżkami gorącej zupy, aby się nie zwarzyła).
Przed podaniem można posypać startym żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    nie jadlam takiej nigdy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciekawa muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    kapusta liściasta czyli liście ze zwykłej kapusty dobrze myślę?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nie, kapusta liściasta nie zwija się w główki wygląda bardziej jak jarmuż albo same liście od kalarepy bez bulwy, w smaku też przypomina jarmuż.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !