Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę, dodać odciśniętą kapustę. Grzybki umyć, sparzyć i drobno pokroić. Dodać do kapusty razem z przyprawą. Wymieszać, zalać wodą i dusić do miękkości. Kapustę odparować i przestudzić. Dodać 2 łyżki tartej bułki, wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

Przygotowany farsz nakładać na usmażone naleśniki i zawinąć krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

Naleśniki usmażyć wg przepisu 1szkl wody, 1/2szkl mleka, mąka, sól albo też wg przepisu wypróbowanego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    smakowite
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiam takie krokiety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !