Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce [duże oczka] i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą, wymieszać i przestudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i zetrzeć na tarce jak pieczarki. Cebulę obrać i drobno pokroić.
Pieczarki, jajka i cebulę wymieszać.
Dodać 1-2 łyżki tartej bułki, wbić małe jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

Na usmażone naleśniki nakładać farsz i zwijać krokiety. Pozostałe jajko roztrzepać z łyżką wody i dodatkiem przyprawy kuchennej. Przygotowane krokiety panierować w jajku i tartej bułce.

Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Naleśniki usmażyć wg swojego przepisu albo z przepisu (1 szkl wody, 1/2szkl mleka, mąka, sól).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !