Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kiełbaski z fileta cienkie 9 szt
ser żółty 5 plastry
pieprz
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
ketchup 4-5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ser żółty kroimy w cienkie mniej więcej 1 cm paseczki. Dodajemy do ketchupu, doprawiamy pieprzem.
Krok 1 - Kiełbaski w cieście francuskim foto
2
Sosem smarujemy ciasto francuskie.
Krok 2 - Kiełbaski w cieście francuskim foto
3
Układamy cienkie kiełbaski w odległości mniej więcej 2 cm od siebie tak, aby ich czubek wystawał poza powierzchnię ciasta.
Krok 3 - Kiełbaski w cieście francuskim foto
4
Ciasto składamy na pół, aby przykryć kiełbaski. Rozcinamy je przy użyciu noża do pizzy i zlepiamy brzegi ciasta. Kiełbaski układamy na wysmarowanej masłem blaszce. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 4 - Kiełbaski w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 24.08.2012 15:38
mmm super:)
pacpaw 11.07.2012 22:12
fajna przekąska przed TV
IZABELA29 20.06.2012 09:32
cos dla dzieci i nie tylko
ziutula
ziutula 11.06.2012 22:25
często jemy podobnie, bo to szybkie i smaczne danie
Paweł10 11.06.2012 10:19
fajnie wygladaja :-)
gosia47-47 11.06.2012 08:33
na pewno apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak