Sposób przygotowania

Z mąki jaj wody i szczypty soli zagniatamy ciasto.Ryż ugotować na sypko, odcisnąć i wymieszać z masłem.Twaróg przetrzeć przez sito lub zmielić w maszynce.Rodzynki umyć i namoczyć w brandy.Ryż,twaróg jajko,cukier waniliowy wymieszać na jednolitą masę, dodać rodzynki wraz z brandy.Ciasto cienko rozwałkować formować średnie pierożki i gotować w osolonym wrzątku lub upiec na złoty kolor w piekarniku. Podawać polane słodką śmietaną z dodatkiem cukru waniliowego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pyszności;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne pierożki;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !