Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać ze zmielonymi orzechami. Jajka roztrzepać, dodać przyprawę kucharek, wymieszać. Filety z karpia obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtoczyć w bułce tartej z orzechami. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to ,pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniamm;)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !