Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia w panierce z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
przyprawa kucharek 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
masło 2 łyżki
orzechy laskowe 1/2 mielone
karp 60-70 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia w panierce z orzechami

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać ze zmielonymi orzechami. Jajka roztrzepać, dodać przyprawę kucharek, wymieszać. Filety z karpia obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtoczyć w bułce tartej z orzechami. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.05.2013 14:05
muszę spróbować
Katarzyna59 13.11.2012 09:11
apetyczne
Betka 05.09.2012 20:14
mniamm;)
Barbara/zuza22_85 02.09.2012 15:33
smaczny
romanrafal
romanrafal 28.08.2012 16:16
lubię to ,pyszne
ttrytka 10.06.2012 23:46
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak