Sposób przygotowania

Margarynę /można oczywiście zastąpić ją masłem/ ucieramy dodając stopniowo cukier,cukier waniliowy, jajka,obie mąki przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Tak przygotowane ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 35 min w tem. 170 stopni C. Przygotowujemy masę serową: ser mielimy a następnie ucieramy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Śmietanę ubijamy, dodajemy napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietanę dodajemy do sera i mieszamy. Upieczone, przestygnięte ciasto przecinamy wzdłuż na pół i przekładamy masą serową. Wierzch dowolnie ozdabiamy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !