Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, oleju i szklanki ciepłej wody zrobić elastyczne ciasto. Grzyby umyć i zamoczyć na kilka godzin, ugotować, zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. W wywarze z grzybów ugotować kaszę gryczaną. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce smalcu. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na pozostałym smalcu. Połowę usmażonego boczku odłożyć. Do reszty boczku wsypać kaszę, grzyby, cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty lub szklanka wyciąć krążki. Na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone usmażonym boczkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne pierożki
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Nigdy nie jadłam pierogów z kasza i wciąż się do nich zabieram, może w końcu mi się uda:)
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    pyszne :) jak z resztą wszystkie pierogi :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !