Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z twarogiem i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
jaja 2 szt
sól szczypta
twaróg 0,5 kg
ziemniaki ugotowane 0,5 kg
woda letnia 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z twarogiem i ziemniakami

Z mąki jaj ,wody i szczypty soli zagniatamy tradycyjne ciasto na pierogi.Ziemniaki przepuszczamy przez praskę i łączymy z twarogiem mieszamy i doprawiamy do smaku.Ciasto cienko wałkujemy,wykrawamy okrągłe placuszki np. szklanką i kleimy pierogi.Gotowe pierogi wrzucamy do osolonej i z niewielką ilością oleju wrzącej wody,gdy wypłyną na wierzch wyciągamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 31.12.2013 10:05
uwielbiam!
Betka 22.02.2013 08:19
pyszne;)
kamyk 03.07.2012 20:58
tzw ruskie lubię
Andysz 12.06.2012 22:12
uwielbiam;)
msmariusz 10.06.2012 23:25
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak