Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka cielęca w delikatnym sosie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 22% 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sos do pieczeni jasny 1 łyżka
polędwica 1/2 cielęca
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka cielęca w delikatnym sosie

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godz. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Wyjąć, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać sos w proszku wymieszany z papryką i niewielką ilością wody. Miękkie mięso połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.09.2012 09:37
super propozycja
Andysz 30.07.2012 10:26
pycha;)
msmariusz 10.06.2012 23:26
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak