Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godz. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Wyjąć, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać sos w proszku wymieszany z papryką i niewielką ilością wody. Miękkie mięso połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !