Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 20 dag masła, dokładnie posiekać nożem. Następnie dodać cukier puder, 2 żółtka, ocet i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Jedną część rozwałkować, położyć w przygotowanej brytfannie. Do drugiej części ciasta dodać 1 łyżkę śmietany i kakao, wymieszać. Pozostałą trzecią część ciasta i ciasto z kakaem włożyć do zamrażalnika. Resztę masła z połową cukru, cukrem waniliowym i 3 żółtkami utrzeć do białości. Dodać przemielony ser, budyń, rodzynki, aromat i dokładnie wymieszać. Pod koniec wmieszać sztywno ubitą pianę z 2 białek. Na ciasto w brytfannie wyłożyć masę serową. Następnie sztywno ubitą pianę z pozostałym cukrem, posypać posiekanymi orzechami i posypać utartym na tarce o dużych oczkach ciastem z zamrażarki. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50-55 minut. Zimne ciasto zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Ozdobić według uznania.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !