Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kos
woda 1 szkl
mąka 1 szkl
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Margarynę zagotować ze szklanką wody, dodać do tego mąkę, wsypywać powoli, dobrze mieszać, odstawić do ostygnięcia, . Następnie ucierając dodać jajka i proszek do pieczenia, ciasto rozdzielić na 2 części i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.05.2013 00:24
Palce lizać
Seba 05.11.2012 19:29
Bardzo dobra
mela25 07.08.2012 08:34
moje ulubione ciasto
mela25 07.08.2012 08:34
moje ulubione ciasto
Motorek 03.08.2012 07:31
moja ulubiona
Rafał10 01.07.2012 11:02
mniam uwielbiam karpatkę !!
Wafelek2601 16.06.2012 09:13
pyszna do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak