Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegorz w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 dag wegorza
500ml wywaru z warzyw i przypraw
1 łyżka soku z cytryny
SOS;1 łyzka drobno pokrojonego koperku
1 szkl, wywaru z gotowanego wegorza
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
125 ml gestej śmietany
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wegorz w sosie koperkowym

Wegorza sprawic,umyc i pokroic na 6 cm. kawałki.Posolic i odstawic na 1 godz.
Rybe zalac wywarem z warzyw dodac sok z cytryny i sol.Gotowac ok 25 minut..Przygotowac sos;z masła i maki zrobic jasna zasmazke.Rozprowadzic ochłodzonym wywarem.Dodac smietane,koperek sol i zagotowac.Goracym sosem polac wegorza,podawac z kartoflami lub kluseczkami z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 01.11.2010 00:25
uwielbiam węgorza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak