Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z czerwonymi burakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
buraki czerwone 20-30 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z czerwonymi burakami

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar wody. Obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z utartymi ziemniakami. Następnie wsypać mąki, dodać jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 11.08.2012 10:05
super pomysł
romanrafal
romanrafal 31.07.2012 15:08
świetne
Seba 11.07.2012 13:00
pycha
foczka-ks 10.06.2012 23:34
placki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak