Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar wody. Obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z utartymi ziemniakami. Następnie wsypać mąki, dodać jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    placki uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !