Sposób przygotowania

Przynajmniej 1 dzień wcześniej przygotuj pierś z indyka: pierś nacieramy oliwą z oliwek. Następnie posypujemy przyprawą oraz nacieramy czosnkiem. Wbijamy 4 całe goździki: po 2 z każdej strony piersi. Na koniec polewamy pierś sokiem z brzoskwini (dosłownie 4 łyżki).
Pierś wsadzamy do żaroodpornego naczynia i nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Pieczemy około 1 godziny najlepiej na opcji gorące powietrze. Od czasu do czasu polewamy pierś sokiem z brzoskwiń. Po upieczeniu wystawiamy na półmisek i obkładamy brzoskwiniami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    na słodko , ciekawe :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    słodka pierś
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    może być i z indyka i w brzoskwiniach
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię mięs na słodko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super sprawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !